maandag 28 juli 2014

Bezoek aan de Borobudur en een aantal tempels waaronder de Prambanan - maandag 29 juli

Aankomst bij ons nieuwe hotel Duta Geast House in Yogyagarta
 “is dit nou vakantie”, mopperde Fayline die toch al geen echt ochtendmens is toen we vanochtend om 4:10 opstonden. Wat slaperig voegden we ons bij tientallen andere mensen die speciaal vroeg opgestaan of gearriveerd waren om samen met ons de zonsopgang te gaan aanschouwen. Blij dat wij al op het terrein in Hotel Manahora logeerden; moet er niet aan denken dat we nu met een bus vanaf elders hiernaartoe hadden moeten rijden dat betekent waarschijnlijk 2.30 op of zoiets.

Na aanmelding kregen we een zaklamp en badge zodat duidelijk was dat we bij de Sunrise tour hoorden waarna de wandeltocht en lange klim naar boven begon. Poe poeh dat viel nog even tegen. De treden waren vrij hoog en hoe hoger we kwamen hoe korter onze adem. Moet toch echt iets meer gaan sporten. Moest zelfs even de klim onderbreken om op adem te komen.  Boven aangekomen een mooi plekje uitgezocht zodat we niets van het moois zouden missen. Helaas was het erg bewolkt zodat de schitterende zonsopgang die we verwacht hadden achterwege bleef. Aan een paar kronkelende sliertje oranje konden we zien dat het echt dag werd.  Toch was het uitzicht wonderbaarlijk. De mistige slierten tussen de bergen en het natuurschoon en het murmelende gezang van de priesters door de microfoons zorgde toch voor een serene sfeer.

Enige tijd rondgelopen om de tempel langs alle kanten te aanschouwen waarbij we vanzelf steeds lager kwamen totdat we weer op de begane grond stonden. Hierna meteen maar aangesloten voor het ontbijt waarna we om 6:30 weer terug op de kamer waren met de bedoeling nog even een paar uurtjes slaap te pakken voordat onze chauffeur ons zou komen halen voor het bezoek aan de overige tempels in de buurt. Dat slapen lukte niet echt en maakte ons nog “brakker” dan we al waren. Daarom nog maar een rondje Borobudur gelopen. En het was schitterend.( zie foto’s)  een olifant boeken lukte niet meer maar dat gaat er zeker nog van komen deze vakantie.

Hierna de Mendut tempel (in de buurt) die bekend staat om zijn grote Boeddha beelden bezocht. Erg indrukwekkend. Quinten is meteen helemaal into Boeddha! Gaat elke tempel in om daar devoot te bidden.  Na een uurtje rijden gestopt voor een lunch bij een eethuis vlakbij de Prambanan. Eethuis ligt lekker aan een kalm stromend riviertje waar de kids zich even uit kunnen leven. Daarna de Prambanan bezocht. Net als de Borobudur erg indrukwekkend. Vooraf krijgen we allemaal (ook de jongens) een sarong omgeslagen. Meer voor de commerciële doelen dan voor het geloof lijkt me want het komt niet zo nauw wat er bedekt is. Hemdjes en korte broeken mogen gewoon. Helaas moeten we die mooie doeken na afloop inleveren. Kids nog even gespeeld in de nabijgelegen speeltuin en daarna heel educatief het museum doorlopen waar we in stappen de restauratie van de Prambanan konden zien. Prachtige beeldentuin rondom. Tegen ’t eind van de middag zet onze chauffeur Pangy ons af bij ons guest house waar we de komende twee dagen bivakkeren. Zag er aan de buitenkant niet uit maar van binnen een geweldig rustiek complex met aparte huisjes midden in de stad!  Hier zullen we vannacht weinig last ondervinden van vuurwerk geknal of  brommers.

Moe van alle belevenissen besluiten we de dag af te sluiten met een diner in een leuke gezellige Pizaria tegenover ons hotel. Morgen voor het eerst een vrije ochtend tot 14.30 waar we dankbaar gebruik van gaan maken. Kids kunnen in het zwembad en wij even bijtanken en geestelijk voorbereiden op de excursie van morgenmiddag.  We blijken een culinaire excursie met gids op de brommer door yogyakarta op het programma te hebben staan. Nou is het hier veel minder druk dan in Bandung of Jakarta en rijdt men hier wat beschaafder toch zien we het nog niet helemaal zitten. Morgen hoor je of we het risico hebben genomen. Als we zelf moeten rijden gaat het feestje sowieso niet door!!! Morgen maar even kijken wat de bedoeling is. Even nog nazitten in het hotel op onze veranda voor onze kamer. Heerlijk zwoel vanavond.
 








































3 opmerkingen:

  1. Jezus wat zou ik er graag bij willen zijn haha mis jullie ! Gr mitchell

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja jammer dat jij en Steffie er niet bij zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb op de foto's al meerdere mensen gezien die op mitch en mij lijken. Dus valt bijna niet op dat we er niet bij zijn...hahaha ;)

    BeantwoordenVerwijderen