maandag 28 juli 2014

Treinreis van Bandung naar de Borobudur - zondag 27 juli

Vandaag helaas weinig te melden. Vanochtend erg vroeg opgestaan (5:30) zodat we nog een ontbijtje konden meepakken voordat we naar het treinstation gebracht werden voor onze treinreis van 7,5 uur naar Yogyakarta. Bleken er veel te vroeg te staan om te gaan “boarden”. Jawel treinreizen is hier net zoiets als vliegen; er stond zelfs een stewardess om ons te begeleiden.  Maar goed onze trein vertrok vanaf perron 2 en laat dat nou net het één na laatste perron van de hoofdingang zijn. Om bij je trein te komen moet je dus alle spoorbanen oversteken. Met wat mazzel staat er geen trein maar als er een trein staat moet je gewoon dwars door die trein heen! Aparte ervaring!  Leuk met al die bagage op je rug en aan je schouder!  Trein kwam gelukkig op tijd maar toen begon de ellende. Terwijl Rob Quinten en Fayline al ingestapt waren begon de trein al zachtjes te rijden. Grote paniek bij vooral Quinten die dacht dat ik hier achter zou blijven. Gelukkig bleek t maar om een stuk rangeren te gaan dus na 5 min kon ik rustig het treinstel instappen.

We hadden al gereserveerde stoelen dus vlot geïnstalleerd voor de lange zit. En een lange zit was het! Trein vertrok te laat en bij elk station bleef hij zeker 10 tot 15 min staan. Het ritje van7,5 uur mondde dus uit in een tocht van ruim 9 uur!!  In het begin nog geïmponeerd door het prachtige landschap waar we doorheen reden maar na 6 uur wilden we toch liever dit landschap in het echt aanschouwen ipv achter het raampje van de trein.

Kreeg de locomotief ook nog net voor Yogyakarta panne waardoor we meer dan een uur stil stonden op de spoorbaan. Uiteindelijk gearriveerd op het station waar het al begon te schemeren; dit werd dus geen Borobudur meer vandaag; jammer.  Gelukkig stond onze chauffeur al startklaar om ons naar ons hotel te brengen. (stond er al vanaf half twee arme man)  hij maakte ons nog blij met de mededeling dat de treintickets voor over een paar dagen uit zijn auto waren gehaald. (slik!!)  gelukkig had hij ze al kunnen blokkeren en als het goed is krijgen we voor donderdag vervangende tickets.

Moe en een beetje chagrijnig komen we rond half 7 bij ons hotel aan waar we een diner nuttigen waarna we vroeg het bed induiken want morgenochtend worden we om 4:00 u gewekt voor de wandeltocht naar de Borobudur zodat we de zonsopgang kunnen aanschouwen.

Hotel is prachtig in het maanlicht dus dat moet bij zonneschijn wel helemaal spectaculair zijn.














 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten