woensdag 23 juli 2014


Jakarta - Bogor rondleiding door heden en verleden - woensdag 24 juli:
Vanochtend om 08.00 uur heerlijk ontbeten, om 09.00 uur werden wij opgehaald door Vino en de gids die ons vandaag door Jakarta ging rondleiden.

Eerste bezoek was aan het Nationaal Museum van Indonesië waar je een goed beeld kreeg van de verscheidene culturen en geloven.

 
 

 

Per eiland werd een mooi beeld gegeven van het verleden en het heden. Een leerzame start. Daarna even uitgestapt bij het Nationaal monument met de gouden Gull van 55 kilo. Puur goud vertelde Bengbeng de gids in het gebrekkig Engels.

Daarna een bezoek aan een Chinese tempel in Chinatown. Dat was er indrukwekkend, Er werd uitvoerig gebeden en vereerd. Erg mooi om te zien. Daarna door naar het beroemde plein Taman Fatahillah waar je echt geweest moet zijn. Het duurde even voordat wij daar aankwamen, kruip door sluip door in de kleine straatjes en steegjes met veel Chinezen. Ook de vele scooters met hele gezinnen. Klein kindje op de lamp, iets groter kind daarachter, dan pa of ma en achterop vaak een weer iets groter kind. Allemaal zonder helm en kriskras door de straten, langs auto’s en veel getoeter. Geweldig om te zien. En bijna geen enkele auto met een deuk. Ongelooflijk.

 
 
Op het Taman Fatahillah was het beroemde Wajang museum maar wij zijn eerst uitgebreid gaan lunchen in het wereldberoemde Café Batavia. Hier kwamen en komen de grote sterren der aarde. Dat zag je ook aan alle foto’s die daar hangen.

 
Na de lekkere lunch gingen wij naar het Nationale Bankmuseum waar alle biljetten van over de hele wereld te zien zijn maar ook een mooie historie van de Indonesische munten en biljetten uit alle tijdperken waaronder Nederland.

Echt een goudstaaf van 13,5 kg in ons handen gehad.



Na het museum doorgereden naar Seaworld waar wij veel mooie vissen hebben bewonderd. Sommige mochten zelfs worden geaaid. Erg leuk.

 








Weer veel gezien dus, daarna namen wij afscheid van onze gids Bengbeng en gingen wij met Vino onze chauffeur een 3,5 uur durende trip maken in het drukke verkeer naar Bogor waar ons volgende hotel GG House Happy Valley ligt. Het was al donker toen wij aankwamen (19.30 uur). De bediende brachten onze spullen naar de kamers en wij konden gelijk aan tafel voor een kleine rijsttafel.

Quinten en Fayline hadden gelijk vriendjes met Nout en Sil die met hun papa Roland aan het kaarten waren. Onderweg hadden Danielle, Fayline en Quinten ook een kaartspel gedaan wat Quinten gelijk aan hun ging uitleggen.  Na het spel hebben zij met Nout en Sil nog even gezwommen en wij met Roland, de vader, die uit Den Haag kwamen een biertje gedronken.

Nu om 23.00 uur nog even de blog bijwerken en de foto’s die vandaag gemaakt zijn, een beetje moe, het geluid van de dichtbij stromende rivier, de oogjes vallen dicht dus maar lekker gaan slapen want morgen is er om 08.00 uur weer ontbijt en haalt onze chauffeur ons om 09.00 uur op voor een rit naar de Botanische tuinen en daarna de Theeplantage.













2 opmerkingen:

  1. Zo te gek hoor!!! Letterlijk en figuurlijk goud in handen.. Bengbeng, hele gezinnen op scooters, rijstafels en gezelligheid. Tof om allemaal te lezen. Denk wel dat je na deze rondreis nog een vakantie kan boeken om met zijn allen weer bij te komen haha. Geniet dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat maak je veel mee op 1 dag. prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen