vrijdag 8 augustus 2014


Pemuteran-Sanur Vrijdag 8 augustus

Helaas heeft onze zieke ook deze nacht liggen spoken en zijn we door de pijnstillers heen. ( heb alleen nog maar paracetamol en ibuprofen wat geslikt kan worden).  Ze bibbert nog steeds van de koorts en kou. Zelfs onderweg in de auto met lange broek, jack en sarong omgeslagen.  Onze tocht naar Sanur alleen maar onderbroken door een bezoek aan het boeddhistische klooster Brahma vihara Arama waarin de Balinese invloed duidelijk herkenbaar is in het houtsnijwerk, kleurgebruik en architectuur. Het bestaat uit gebouwen die op verschillende niveaus liggen en door trappen worden verbonden. Alle trappen hebben een symbolische betekenis waarop de leefregels van Boeddha staan uitgelegd. We kunnen hier zelf rondlopen maar moeten wel allemaal eerst een sarong omslaan.






 
De meest oostelijk gelegen trap heeft 8 treden die het nobele achtvoudige pad wordt genoemd. Gevolgd door een trap van 15 treden die de stappen aangeven om een wijze man te worden. Daarnaast nog 3 trappen met symbolieken en wijsheden. Er heerst een serene rust en we zijn stil onder de indruk van alles wat ons omringt. Helaas dreigt Fayline ook hier iets te gaan doneren zodat ik snel met haar naar beneden haast. Rob en Quinten kijken nog even verder en belande in diverse tempels.




 









ondereg nog 1 stop voor het mooie uitzicht. Daar kon Quinten de verleiding niet weerstaan om met een grote vleermuis en Leguaan op de foto te gaan.
 




 



Ons geplande bezoek aan de warmwaterbronnen en andere bezienswaardigheden onderweg laten we maar voor wat het is. We willen zo snel mogelijk ons hotel bereiken. Wel hebben wij nog gelunchd in een restaurant met een schitterend uitzicht. Heerlijke saté ajam daar.












Helaas moet dit over bochtige bergwegen wat de misselijkheid niet doet afnemen maar ze houdt zich groot. Onze chauffeur is gelukkig ook erg lief en loods ons rustig naar onze eindbestemming waar we wederom een eigen privé villa mogen betrekken. Dit keer zelfs met een eigen opgang en tuintje met terras waar we iedere ochtend ons ontbijt geserveerd zullen krijgen.  Wat een luxe!  Zwembad is klein maar er is op loopafstand een strand met eettentjes waar we vast de komende dagen gebruik van gaan maken. Behalve onze zieke meid is dit een prima manier om een paar mooie indrukwekkende weken af te sluiten.
 


’s Avonds nog heerlijk gegeten aan het strand en daar wat adviezen gekregen van de ober betreft Fayline. Wij kregen een flesje Cajaputty olie mee en hij wees ons de apotheek. Dat was in de straat met veel winkeltjes waar Rob een kleermaker zag die ook maatpakken maakte. Jaja dan weet je het met Rob wel. Danielle naar de apotheek met Fayline en Rob 2 deuren verder om 2 maatpakken te laten aanmeten.
Morgen gaan we zwemmen met dolfijnen onze laatste excursie!!

1 opmerking:

  1. Veel beterschap in dat ziekenhuis Fayline! Hopelijk gaat het snel over en kunnen jullie woensdag terug naar huis! Nog veel plezier met de dolfijnen als dat nog doorgaat.
    Groetjes Eamonn.

    BeantwoordenVerwijderen