zondag 3 augustus 2014

Bromo - Kalibaru zondag 3 augustus:

“waarom doen we dit in godsnaam?”, dachten we toen we vanmorgen vroeg om 3.25 gewekt werden door mensen van het Lava view hotel. Toch redelijk snel naast ons bed en in onze kleding. Al viel dat aankleden vandaag al mee gezien de lagen kleding waarin we gisteren ons bed zijn ingedoken. Tjonge wat was het koud gisterenavond! En afgezien van een paar potjes kaarten was hier weinig te beleven zodat we al rond 19:00 uur ons bed ingedoken zijn. (mede met het oog op het vroege opstaan) maar zelfs volledig gekleed onder de dekens bleven we klappertanden zodat we met zijn vieren als marmotten tegen elkaar aan in één bed zijn gaan liggen om zo elkaar nog wat op te warmen. (verwarming kacheltje of openhaardje kennen ze hier nl niet)  Nou we waren zo vertrokken en wonderwel een lange nacht gemaakt. Pas tegen drieën toen de eerste jeeps het terrein op kwamen schrokken we wakker om nog lekker even om te draaien in ons warme nestje.
 
Zodra we buitenkwamen werden we meteen naar onze gereedstaande jeep gedirigeerd waarna we al snel de woestijnvlakte instoven. Even dachten we nog dat we één van de eerste waren maar we werden al snel uit onze droom geholpen door links en rechts aansluitende jeeps die dezelfde weg naar het uitkijkpunt opgingen. Blij met onze chauffeur die dit ritje dagelijks maakt want door de aangeslagen ruit en de laaghangende bewolking was nauwelijks te zien waar we reden. Hotsend en knotsend kwamen we rond 4:15 aan bij de plek van bestemming waar we nog een klein kwartiertje onder een schitterende sterrenhemel de helling op moesten lopen. Pas nu zagen we hoeveel mensen er daadwerkelijk op pad waren; honderden (misschien wel duizenden) mensen op weg naar die ene plek om de perfecte zonsopgang vast te kunnen leggen. Aan het begin van het pad was nog plek dus ons daar maar meteen gepositioneerd.


Fayline was al lang blij want door al dat gehotst en geknotst in die jeep was haar maag zodanig van slag dat ze deze  inhoud maar meteen offerde aan de Bromo………. We hadden meteen meer plaats want die fransozen naast ons vonden dat toch net iets te veel van het goede.



En toen startte het geduldige wachten op een geweldig zonsopkomst! (foto’s) de nevel die in het dal hing kringelde mooi omhoog en langzaamaan zagen we de lucht verkleuren van paars naar paarsrose en tenslotte oranje/rood naar geel.  Een prachtig gezicht wat zeker het vroege opstaan compenseerde. Toen het zonnetje eenmaal scheen hadden de kids het wel gezien en liepen we op ons gemak langs de honderden jeeps terug op zoek naar onze eigen
chauffeur.
                       .                                                   






 

 
Na een dik half uur waarbij we ons wederom verbazen over de grote hoeveelheden scooters die hier naar boven crossen komen we terug bij ons hotel. Opnieuw de Bromo beklimmen in de ochtenduren laten we even voor wat het is. 
.


 
Na een heerlijk warm ontbijtje zijn we zo opgewarmd en schijnt ook hier het zonnetje volop. Van de kou waarin we wakker werden is bijna niets meer te merken en we kleden ons snel wat luchtiger om voordat we in de auto stappen richting Kalibaru. Na nog wat foto's te hebben gemaakt van de Bromo en omgeving in de zon stappen wij in voor onze rit naar Kalibaru. Aangezien we vrij vroeg zijn vertrokken zijn we één van de eerste die de berg afkomen en is het nog niet zo druk. 





 
Na een rit van 6 uur met een tussenstop bij een mooi restaurant en het bewonderen wat allemaal op een scooter of brommer vervoerd kan worden
 


 
komen we aan bij ons nieuwe onderkomen voor de komende 2 dagen. Het kleine guest house Ruma Kita een stukje van de weg waar maar 6 kamers te huur zijn. De kinderen krijgen een eigen kamer in het grote huis en vinden dat superstoer terwijl wij een mooi huisje achterin de grote tuin betrekken. De eigenaar is Nederlander en dat vinden de kinderen erg prettig. Het hotel heeft een lekker zwembad waar Quinten gelijk gebruik van gaat maken. Helaas blijft het de rest van de middag wat bewolkt maar we komen lekker bij.Vanavond hebben wij een verrassing diner aangeboden gekregen; het is hier eten wat de pot schaft; maar het was heerlijk en smaakvol opgediend. Morgen een rustdag hier in Kalibaru maar willen toch nog even een kijkje nemen op een koffie, cacao en rubberplantage



 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten